Dulgheru Valeriu – Păzea! Dihorele a revenit în cotețul nostru

11 Oct 2016 by admin, Comments Off on Dulgheru Valeriu – Păzea! Dihorele a revenit în cotețul nostru

Imagini pentru Dulgheru Valeriu gurzaAsemenea elite sunt doar bălegarul istoriei”.

(Hegel)

 

Se vorbeşte că criminalii deseori se întorc la locul crimei comise. Este şi cazul emisarului lui Putin Dm. Rogozin. Venit în Basarabia în luna iunie curent cu o misiune declarată de „relansare a legăturilor economice între Rusia şi Republica Moldova” în realitate a avut misiunea de a-l lansa pe I. Dodon în campania electorală la prezidenţiale. Vă mai amintiţi cum protestul unor producători de mere chiar la aeroport l-a supărat rău pe Rogozin care a declarat furios: „Vreţi să vindeţi mere în Rusia dar în acelaşi timp cereţi să fie închise televiziunile ruseşti. Determinaţi-vă odată ce vreţi şi cu cine sunteţi”. Ia adunat atunci pe mai mulţi oficiali moldoveni, cărora le-a dat comanda să elaboreze o foaie de parcurs privind relaţiile Republicii Moldova cu Rusia (sau invers!). Următoarea întâlnire a fost preconizată pentru luna octombrie (întâmplător!!! Tocmai e toiul campaniei electorale). Este absolut clar că vizita lui Rogozin face parte din campania electorală a lui Igori Nikolaevici. Pe parcursul acestor luni (din iunie până acum) a asigurat susţinerea majoră (financiară, logistică, informaţională, inclusiv prin trimiterea la Chişinău a unor emisari ai Moscovei) a unsului Kremlinului I. Dodon (a se vedea operaţiunea rusească BAHAMAS de transfer a 33 mln lei pentru finanţarea lui Dodon).

Rogozin a revenit în coteţ (vă mai amintiţi injuriile aduse nouă, românilor basarabeni, ceva timp în urmă) cu aceeași misiune – de a pune punctul pe „i”: să ne impună pe cei încă indecişi să ne decidem în sfârșit cu cine suntem. Ce murdării va mai turna în capul nostru de astă dată? Ce ordine va mai da pionilor săi din Basarabia? Suntem călcaţi în picioare iar noi tăcem! Suntem trataţi ca nişte papuaşi de velicoruşii de la Kremlin şi de kremlinezii locali. În ultimul timp unii dintre conaţionalii şovinului Rogozin îşi permit tot soiul de porcării în adresa noastră. Priveam deunăzi o emisiune la scandalosul posl de televiziune Accent TV al lui Dodon, în care un tip (dintre alogenii aflaţi printre noi) a declarat tranșant: „De 25 de ani mă aflu între doi debili: unul se consideră român (acesta aş fi eu!), iar altul se consideră moldovean (acesta ai fi dumneata, tov. Dodon sau Lupu! Vă place etichetarea unui „frate mai mare”?). Decideţi-vă odată”. Cum vă place fraţilor, şi cei care vă consideraţi români, şi cei care vă consideraţi moldoveni? Să ştiţi că „lupul părul şi-l schimbă dar năravul ba”. Îşi mai schimbaseră puţin părul pe parcursul celor 25 de ani de aşa numită independenţă. Acum însă consideră că a revenit timpul lor. Această încredere le-o insuflă alde Rogozin, dar şi cozile de topor autohtone Dodon, Lupu, care acceptă să fie numiţi de „fraţii lor mai mari” debili.

Acelaşi tip continua: „Debilism total. În constituţie este scris negru pe alb „limbă moldovenească”, iar în şcoli o numesc limbă română, crescând astfel generaţii întregi pentru alt stat!”. De ce îşi permite un venetic şovin, un derbedeu, care nici măcar nu ne vorbeşte limba (s-o numească şi moldovenească, dar s-o vorbească!) să ne indice ce limbă vorbim? „Nazi trebuie lichidaţi…Corupţionerii trebuiesc împuşcaţi. Personal îi pot împuşca pe unu-doi şi atunci va fi ordine” (ca pe timpurile lui Stalin!) a continuat derbedeul. De ce nu s-ar comporta în acest mod dacă îndemnul a venit de la şeful său Dodon: „Unioniştii trebuie lichidaţi”.

Este un precedent extrem de periculos. Este un îndemn la război civil fiindcă unionişti sunt aproape o jumătate din populaţie. Atmosfera se încinge tot mai mult. Declaraţiile unor candidaţi la preşedinţie şi a acoliţilor lor devin tot mai incendiare. Toate acestea fac parte din polittehnologiile proasiaticului Dodon şi „proeuropeanului” Lupu care, în faţa studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Stat din Moldova, a declarat belicos că este moldovean. Şi eu, tov. Lupu cu accent dâmboviţean, sunt moldovean însă, spre deosebire de dumneata, conştientizez că sunt de origine română.

Care este deosebirea între Dodon şi Lupu? Nici una. Ambii promovează moldovenismul

primitiv, „prietenia multiseculară” cu Rusia. Ambii sunt făcuţi (politicieni!) de acelaşi tătucă (Voronin) şi ambii slujesc aceluiaş stăpân – Putin. Doar aparenţele sunt diferite.

O logică simplă de tot arată că Dodon şi Lupu beneficiază de surse financiare enorme. Dovadă sunt puzderia de megabanere împrăştiate pe întreg teritoriul Basarabiei care sunt schimbate ca doamna mănuşile aproape la fiecare săptămână. E de înţeles într-un fel această grabă! Campania electorală este scurtă iar ei trebuie să reuşească să-şi afişeze doate izmele (dodonisme, lupisme şi alte isme!), pe care le citeşti pe toate gardurile, le auzi seară de seară la toate televiziunile lor unde pentru un candidat de rând cum este dna Maia Sandu un minut de promovare electorală costă peste 60000 lei, bugetul întregului ei partid pentru o lună de zile.

Marea problemă a Kremlinului şi a acoliţilor săi Dodon şi Lupu (Plahotniuc) este să nu permită trecerea în turul doi a reprezentantului centru-dreptei. Pentru aceasta folosesc toate mijloacele. „Scopul scuză mijloacele”, iar scopul este unul cardinal. Moscova nu vrea să-i dea drumul din gheare jertfei, pe care o strangulează metodic de peste 25 de ani. Chiar şi clona „Maia Laguta”, o făcătură a lui Plahotniuc, a fost împinsă în scrutinul electoral pentru a rupe cu sloganul „Votaţi Maia” câteva procente de la Maia Sandu (care ar putea fi decisive!), cum a făcut în alegerile parlamentare recente clona „Partidul Comunist Reformator”. Sunt lucruri evidente. Dna Pavlicenco, care are totuşi structuri teritoriale şi o echipă a PNL-ului, nu a reuşit să strângă cele 15000 de semnături, iar scandaloasa Maia Laguta, „care se află în politică de peste 25 de ani!” (declaraţia îi aparţinei!), o tipă care nu are o echipă de susţinători, care nu se află în toate facultăţile mintale (nu în zadar Voronin  a pus întrebarea dacă toţi candidaţii la preşedinţie au trecut controlul medical), a reuşit!!! Este clar că Plahotniuc a ajutat-o „dezinteresat” să colecteze aceste semnături. Mari minuni se întâmplă în acest partid al lui Plahotniuc (PDM). Ba sclipuiește o aşa zisă platformă social-democrată mişcând deputaţii ca pionii pe tabla de şah, ba colectează 19000 semnături doar în câteva ore (atingând probabil un record mondial!) pentru a o pune pe păpuşa sa Lupu în capul listei electorale (a mai fost unul pe nume Iu. Roşca care dormea la CEC pentru a fi primul pe listele electorale!), ba organizează colectarea numărului necesar de semnături pentru clonele sale (sunt sigur că are mai multe pe acest segment de centru-dreapta), care au misiunea de a tulbura apele. Posibilitatea unirii eforturilor celor două partide – DA (A. Nastas) şi PAS (M. Sandu) ia deranjat rău pe kremlinezi. Aceasta ar putea să le strice planurile ţesute cu atâta migală pe parcursul ultimului an.

Deseori auzi că dacă în turul doi vor ieşi Dodon şi Lupu vom fi nevoiţi să votăm răul mai mic, cum am făcut de atâtea ori. Nu sunt sigur că Lupu (alias Plahotniuc) este răul cel mai mic. Camuflându-se cu lozinci proeuropene, cu accentul său dâmboviţean, el şi-ar putea crea o astfel de imagine.  Chiar dacă ar fi să credem sloganelor proeuropene ale lui Lupu (Plahotniuc) ar trebui să conştientizăm că „Din momentul când un politician începe a gândi în categorii morale el nu mai poate formula considerente politice” (R. Aron, filosof şi politolog francez). Tot răul în acest colţ de ţară în ultimii ani vine de la Plahotniuc care a uzurpat toate puterile în stat.

Şi atunci ce-i de făcut? Să fim chiar aşa cum ne consideră „fraţii mai mari”? Există o şansă de a repara cât de cât situaţia penibilă în care ne aflăm. Este un îndemn către dni M. Ghimpu, A. Guţu şi Iu. Leancă. Mai promovaţi-vă imaginile personale şi ale partidelor pe gratis în această lună însă măcar în ultima zi faceţi pasul corect. Este un îndemn către Măria sa Alegătorul: nu votaţi hoţii care vă promit marea şi sarea. Dacă vă dă kilogramul de macaroane, luaţi-l (este tot din banii voştri), dar în cabina de vot votează corect. Votaţi pentru un candidat sărac ca şi voi care vă ştie durerile. Dacă au furat până acum vor fura şi în continuare. Nu-i votaţi pe cei buni dar fără şanse. Votaţi Maia Sandu, care are şanse să câştige preşedinţia, să spargă acest sistem vicios devenit închis fără a putea fi penetrat de cineva din afara sistemului!

Să ne lumineze Domnul în această lună a patimilor.

Dulgheru Valeriu

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii