Dr. Mariana Goron: George Alexander, un om providențial pentru familii și copii

26 Nov 2016 by admin, Comments Off on Dr. Mariana Goron: George Alexander, un om providențial pentru familii și copii

Discurs ţinut cu ocazia lansarii cărţii „Copiii nostri în închisorile lor”, a domnului George Alexander la Cluj -Napoca

Suntem onorati să îl avem printre noi, aici, la Cluj Napoca, pe domnul George Alexander, cel care a avut un rol extrem de important în toate demersurile pentru eliberarea copiilor Bodnariu din închisorile Barnevernetului norvegian.

Apreciem sacrificiul pe care distinsul autor, George Alexander l-a facut, atunci cand s-a hotărât să demaşte Barnevernetul- această monstruoasa maşinărie de distrugere a familiilor. Sacrificiul sau a însemnat rununţarea la carierea sa de director la 2 grădiniţe, o poziţie importantă şi un job bine platit în Norvegia.
“Ar fi putut să tacă şi să privească în altă parte…Şi nimeni nu ar fi ştiut. I-ar fi putut lăsa pe alţii să se expună, în vreme ce el şi-ar fi putut defula eventualele mustrări de conştiinţă din spatele unei tastaturi. Din spatele anonimatului în care se plasează mulţi dintre cei ce postează comentarii”. L-am citat pe autorul prefaţei, Cezar Adonis Mihalache.
Dar George Alexander a ales să fie Om, şi-a sacrificat cariera vorbind, scriind, implicându-se, informându-ne, contribuind la mobilizarea a mii de oamneni pentru susţinerea familiilor abuzate de Barnevernet.
Consider cartea de faţă un avertisment! Ea ne arată le ce consecinţele înfricoşătoare se ajunge atunci când societatea/statul îl îndepărteză pe Dumnezeu de la cârma vieţii. În aroganţa lor, cu o atitudine sfidătoare, anumite tări bogate, precum Norvegia, au hotărât să plaseze Statul în locul lui Dumnezeu. În domeniul ocrotirii copilului ei au dat rol de dumnezeu psihologilor, sociologilor, asistentilor sociali şi altor funcţionari. Dar când deasupra noastră, când în cer nu mai există nimic, nici Dumnezeu, nici dragostea, mila sau iertarea inspirate de El, nici valori morale de origine divină, nici un ghid sau un sistem de referinţă absolut, atunci totul devine îngrozitor. Atunci omul devine dumnezeu! Nimic însă nu poate fi mai terifiant decât să îţi imaginezi că omul rămâne la cheremul altui om, om păcătos şi schimbător, om care investit cu puteri absolute poate deveni o fiară pentru semenul său, aşa cum istoria ne-a dovedit-o adesea şi aşa cum această instituţie norvegiană a dovedit-o.

Aceasta este lumea Occidentului bogat, deocamdată, dar decadent, bolnav de autosuficienţă, ce alunecă vertiginos pe panta totalitarismului. In Norvegia “Toate valorile din societate se adaptează omului de pe stradă” spune autorul. Dar această morală relativă, precum şi oribila corectitudine politică sunt extrem de ostile idei de libertate individuală, sunt dogme totalitare care atribuie Statului/ instituţiei ( deci omului) controlul absolut în toate domeniile vieţii, inclusiv în creşterea şi educarea copiilor. Morala relativă din Norvegia a creat structuri periculoase şi perverse de pseudoprotectie a copilului care vor să anhileze componentele afective şi morale educaţionale, care neagă simţămintele umane dintre părinţii naturali şi copii, dintre fraţi. Despărțirea copiilor de părinții biologici, este un experiment social aprobat de stat, având la bază teorii aberante cum este cea a ataşamentului.
Precum Mengele care testa gemenii la Auschwitz, pseudospecialişti ai Barnevernet testează reacţia copiilor şi parinţilor la trauma separării de familie şi a ataşării lor de părinţii surogat. Copii ţinuţi departe de părinți, fraţi desparţiţi, la 4 ore de mers cu mașina, sunt observaţi, testaţi şi măsurați la 15- 30 de zile, băgați în formule și teste psihologice. O halucinantă pseudoştiinţă care produce lacrimi, răni sufleteşti şi suferinţa emoţională de nedescris. Dar teoriticienilor absurdului nu le pasa. Pentru ei omul, copilul, nu este un suflet creat de Dumnezeu. Copilul este pentru ei doar un corp biologic, un animăluţ, un pet, care, cred ei, dacă îl laşi să facă tot ce vrea, dacă are haine, jucării şi mâncare din belşug prin toate locurile în care este surghiunit este suficient.

Norul negru şi ameninţător ce se formează în Occident vine şi înspre noi, în Romania: Este vorba de TOTALITRISMUL MODERN.
Occidentul la “ucis pe Dumnezeu” vorbeşte simbolic George Alexander. Iar o lume fără Dumnezeu devine lumea înfricosătoare a lui Orwell (romanul 1984), în care statul controlează în totalitate individul. Stat în care îţi este controlat şi felul în care gandeşti de sinistra “poliţie a gandirii” .Autorul cărţii a fost supravegheat, urmărit pas cu pas, convorbirile telefonice i-au fost înregistrate, pană la urmă fiind silit să îşi dea demisia. De asemnea părinţilor li s–au fabricat dosare mincinoase, cu probe incriminatorii inventate, un exemplu sfâşiitor din cartea de faţă fiind cel al familiei Nan.
Durerea familiilor de români din Norvegia ar trebui sa fie si durerea noastră care să ne îndemne să acţionăm. Dacă vom sta nepăsători va fi doar o chestiune de timp până când forme ale experimentul social din Norvegia se vor aplice şi în România. Ar trebui să vedem cum se manifstă tot mai acut agresivitatea homosexualilor, care vor drepturi aberante, dreptul să înfieze copii, să facă educaţie sexuală şcoli, prin care să pervertească gândirea şi să păteze inocenţa copiilor mici. Şi apoi să ni-i răpească, sub pretext că noi îi îndoctrinăm, dacă îi vom educa în spiritul moralei creştine şi a bunei cuviinţe. Nu trebuie să minimalizăm acest acest pericol!
In toată această tragedie a copiilor furaţi, daţi în adopţie forţată, mă întristează foarte mult indiferenţa multor semeni români, începând cu autorităţile şi sfârşind cu omul obişnuit. Este adevărat că au protestat mii şi zeci de mii de oameni. Elanul însă s-a diminuat. Dar Familia Nan, familia Barbu si altele au încă nevoie de ajutorul nostru.
George Alexander poate fi omul povidenţial în jurul căruia ar trebui să ne unim cât mai mulţi oameni cărăra ne pasă. Şi cred că ar trebui să ne pese la cât mai mulţi, ar trebui să ieşim din inerţia noastră, să ne exprimăm dezaprobarea pentru aceste acţiuni oribile împotriva familiei.
Îi mulţumim domnului George Alexander pentru sacrificiul pe care l-a făcut! Îi mulţumim pentru cartea pe care a scris-o!

Sursa: https://marianagoron.wordpress.com/2016/11/25/george-alexander-un-om-providential-pentru-familii-si-copii-2/

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii