Dr. Viorel Roman: Trump și Putin

7 Jan 2017 by admin, Comments Off on Dr. Viorel Roman: Trump și Putin

Alegerea crestinului Donald Trump, dupa Barack Hussein Obama, primul afro-mahomedan presedinte al USA, a generat la Hillary Clinton, la globalistii si la minoritarii privilegiati un soc si refuz al realitatii.

De ce au pierdut, cand aveau de zece ori mai multi bani, presa buna si toate sondajele erau ale lor? Ei cred acum ca „Facts are futile in an era of post-truth politics“. Dar mai de graba e o amnezie de protectie.

De fapt Clinton, neocons vor sa dominate singuri toata lumea, adica de la Tarile Baltice, Odesa la Ankara si din Libia, Siria pana in Coreea, USA sa decida. Acest maret proiect, Axa Raului, “axis of evil”, nu s-a realizat insa, nici pe verticala, nici pe orizontala, nici de la nord la sud, nici la vest la est.

Esecul l-a ajutat pe Trump sa intaleaga, ca pe Gorbaciov in anii 80, ca lupta dintre crestini nu numai ca e fara sens, ci si un dezastru pentru SUA (formularea ii apartie). Asa ca o Sfanta Alianta e mai degrabe fundamentul pacii, nu pax americana bazata pe “axis of evil” cum spera neocons.

Pe de alta parte nici mult asteptata unire a crestinilor occidentali cu ortodocsii n-a avut loc, nici la lichidarea lagarului, marxism-leninismului anticrestin in 1989, nici la Sfantul si Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia din 2016.

Cu toatea astea, vizita istorica a lui Putin la Athos, intalnirea dintre papa Francisc si Patriarhul Moscovei si al intregii Russi, Kiril, in Cuba 2016, a dat un nou avant crestinilor spre disperarea mahomedanilor, anticrestinilor, care l-ar inlatura pe Trump ca pe JFK si fratele sau. O incercare a fost in alegeri.

Plutocratii a la Sörös, neocons din CIA etc. inca fascinati de “axis of evil“ refuza o intalegere ruso-americana, ca si cand democratia anglo-mozaica este un privilegiu al establishment-ului financiar. Axa Raului a esuat mai ales in Chestiunea Orientala, in care mai ales crestinii sunt victime, si pana la ascensiune lui Trump, numai Putin era de partea lor.

Din 1774 ortodocsii romani fac si ei parte nolens, volens din Chestiunea Orientala si saluta o intalegere ruso-americana intru-salvarea crestinatatii. Mai ales ca Europa, dupa falimentul grecmo-ortodox, fuga anglo-mozaica (Brexit), si invazia araba (ele se interconditioneaza), a intrat intr-o criza a carei solutionare depinde si ea in mare masura de USA si Rusia.

O Sfanta Alianta a crestinilor de pretutindeni fara conditii in vederea pacii, promovarea celor zece porunci, care apartin intregii umanitatii, e si profesiunea-de-credinta a papei Francisc. Roma nu mai e demult dependenta de Razboiul Rece, de aliante cu America sau Germania.

In acest context apropiata vizita papei in Romania, dupa cea istoica a Fericitului Ioan Paul II, deschide ortodocsilor moldo-valahi noi perspective, dupa intalegerea dintre Roma si Moscova. Vezi cele 30 de puncte ale Declaratiei comune de la Havana, 2016. Care sunt punctele comune ale Romei si Bucurestiului? Oricum romanii stiu ca toate drumurile duc la Roma!

Link: https://www.academia.edu/23211919/Papa_Francisc_in_Romania_Bremen_Bucuresti_2015

http://confluente.ro/viorel_roman_1476513721.html

http://www.asiiromani.com/2016/10/16/papa-francisc-in-romania-si-chestiunea-orientala/

https://valcea-turism.ro/prof-dr-viorel-roman-papa-francisc-romania-si-chestiunea-orientala/

http://bentodica.blogspot.de/2016/10/papa-francisc-in-romania.html

http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=15278

http://www.observatorul.com/default.asp?action=articleviewdetail&ID=16136

http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=14426 http://www.mioritausa.news/opinii/vlad-corneliu-un-secol-hiper-religios/

www.viorel-roman.ro

viorel-roman-bremen.over-blog.de

Bangkok la 7 ianuarie 2017

 __

 

Putin și Trump

 

Dupa ce au distrus mereu proiectul german european, America si Rusia au impartit si impus lumii alternativa individualista, calvinist-capitalista in vest si colectivista, ortodoxo-comunista in est.

Rusia renunta, sub presiunea Pietei Comune / UE, la razboilui rece, lagar, marxist-leninism si ofera Americii o colabarare ca in vremea razboiul mondial victorios.

America refuza insa oferta, colaboararea, se vrea cu NATO singura supra putere mondiala, dar urmarea imperial overstretch, rezistentelor de tot felul  si 19.000 miliarde $ datorii, o readuce cu picioarele pe pamant.

Asa cum Putin, dupa confuziile a la Ieltin, a redat Rusia rusilor crestini, tot asa Trump va depasi era minoritarilor privilegiati a la Barack Hussein Obama si reabilita America fondatorilor, WASP.

Colaborarea dintre Putin si Trump se va baza pe o dominatie mondiala selectiva, in care partenerii se intaleg, ajuta reciproc in asigurarea pacii, sferelor de influenta crestine si fireste a intereselor nationale.

Dupa falimentul greco-ortodox, invazia araba si apoi precipitatul Brexit, proiectul euro-german Merkel/ Junker/ Schulz nu va genera din nou un razboi mondial, dar are nevoie de reparatii capitale.

Putin si Trump se vor intelege si in Chestiunea Orientala, in care se confrunta occidentalii, ortodocsii si mahomedanii ca mostenitori ai Imperiului Otoman, si din care fac parte moldo-valahii din 1774 si Romania Mare din 1918.

Vizita papei Francisc cu prilejul aniversararii a 100 de ani de la Marea Unire e o rascruce de drum pentru presedintele Klaus Iohannis, preafericitul Daniel si preafericitul Lucian, cardinal Muresan.

Romanii ortodocsi in UE/NATO nu mai sunt obedienti greco-slavilor, anglo-mozaicilor, germanilor, ei pot alege dialogul, unirea cu Roma si pe aceasta cale promovarea interesul national autentic in viitorul proiectul european.

Link:

http://www.prodiaspora.de/V5/index.php/proza/1456-viorel-roman-dezmembrarea-europei

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Napoleon-Hitler-Merkel-VR-Agero-2016.htm

http://www.amosnews.ro/alegerile-din-sua-romania-si-germania-2016-11-10 http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03

www.viorel-roman.ro

viorel-roman-bremen.over-blog.de

Bremen la 21 noembrie 2016

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii