Dr. Viorel Roman: ,,România stat mafiot”

23 Jan 2017 by admin, Comments Off on Dr. Viorel Roman: ,,România stat mafiot”

România stat mafiot,

au spus-o mereu presedintii Emil Constantinescu, Traian Băsescu, publicistii Adrian Plesu, Sorin Roșca Stănescu si semantarul acestor randuri. Cine cauta pe google – Romania stat mafiot – gaseste 200.000 de documente.

Statul de drept este produsul Revolutiei, Renasterii papale, sec. XI-XIII, cand s-au sacralizat dreaptul, persoana, ratiunea, scoala, etica, cand sacerdotii et imperii, papa si imparatul si-au definit seferele de putere distincte, si s-au pus astfel bazele civilizatiei, culturii politice occidentale, democratiei, societatii civile, greu de intates sau acceptat in pectore de partida ortodoxa moldo-valaha – PMR, PCR, FSN, FDSR, PDSR, PSD – mereu victorioasa in alegeri.

Normele statului de drept e strain orientului, dupa care Stapanul, puterea este de natura divina si sursa absoluta de drept. De la Bucuresti la Bangok si de la Moscova la Ancara asta e normalitatea. Romania e insa de jure in UE/NATO si incearca sa rupa lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane si sa adere si de facto la civilizatia occidentala, la normele Renasterii papale. Orient versus occident? Un nou modus vivendi?

Faptul ca presedintii camerelor parlamentare, senatori, primari sunt incuplati pentru coruptie, contravine normelor UE/NATO, nu insa a orientalilor, pentru care haiducia, furtul si minciuna sunt singurele lor forme de protest, impotriva duplicitatii si mimarii occidentale a bonjuristilor, inca din sec XIX.

”Nu vom avea total puterea pana nu vom avea Justitia!’’ a sintetizat varanul, reprezentat al elitei, d-ul Voiculescu in puscarie. Asta vor inculpati, d-ul si d-na Bombonica Dragnea. Ei castigala la urne, fac guvern, dar sunt impiedicati mereu sa faca legile lor, orientale, in contradictie cu statul de drept occidental.

Perspectivele despotiei moldo-valahe sunt in EU limitate. In caz ca Trump si Putin vor negocia ca la Jalta si Malta nu e exclusa nici Reconquista Ortodoxa in Balcani, nici devalmasia baronilor moldo-valahi, care vor pune in joc astfel soarta tarii, la aniversarea a unui secol de la Marea Unire.

Links:

Bangkok la 22 ianuarie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii