Dr. Viorel Roman: Sfânta Alianță, Putin și Trump

25 Feb 2017 by m.gurza, Comments Off on Dr. Viorel Roman: Sfânta Alianță, Putin și Trump

De intalnirea, concordia dintre urmasilor imparatilor crestini ai Imperiului Roman de Rasarit si de Apus depinde noile sfere de influenta, pacea Chestiunii Orientale si a intregii lumi.

1815 tarul Rusiei, imparatul Austriei si regele Prusiei au pus bazele „pacii eterne“ crestine. Razboiul Crimeei a dinamitat insa Sfanta Alianta facand posibila ascensiunea Imperiului German si totul s-a naruit in razboiele mondiale. In folosul anglo-americanilor, care n-au participat la Alianta si nu accepta nici Imperiul German, nici alianta ruso-germana, nici expansiunea Rusiei in Mediterana, Asia.

2017 Vladimir Putin nu-i idolatru marxist-leninist si nici Donald Trump nu-i fidel Axis of Evil a neocons, asa ca o reeditare a Aliantei crestine e posibila. Din nou Crimeea, Chestiunea Orientala e nodul gordian al intalegerii dintre singurele mari puteri intercontinentale, Rusia si SUA / NATO.

Pacea depinde de refacerea unitatii crestine, pentru asta au luptat cruciatii impotriva expansiunii islamice secole de a randul. Pentru recucerirea Constantinopolului de sub jugul turco-musulman rusii pravoslavnici au purtat opt cruciade si ar fi fost invingatori, daca nu se opunea vestul.

Daca la prima Sfanta Alianta s-au intales ortodocsi, romano-catolici, protestanti si au facilitat, mai mult sau mai putin, un secol de pace, cu atat mai mult ne putem astepta in zilele noastre, daca nu la o pace eterne, cel putin un secol XXI fara ororile luptei de rasa si de clasa din secolului trecut.

Pentru Romania, care asteapta vizita papei Francisc la un secol de la Marea Unire, o Sfanta Alianta crestina, restabilirea pacii in Chestiuna Orientala este o problema existentiala.

Links:

https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

https://www.academia.edu/27241088/Chestiunea_orientala

http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03

https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii

http://www.prodiaspora.de/V5/index.php/proza/1456-viorel-roman-dezmembrarea-europei

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Napoleon-Hitler-Merkel-VR-Agero-2016.htm

www.viorel-roman.ro

https://www.academia.edu/

viorel-roman-bremen.over-blog.de

Bremen la 24 februarie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii