Editorial: Realitatea mea neinventată, autor Nicoleta Nistoreanu

19 May 2017 by admin, Comments Off on Editorial: Realitatea mea neinventată, autor Nicoleta Nistoreanu

Volumul pe care îl aducem în atenţia dumneavoastră este scris din dragoste de cuvânt, din iubire de oameni și din nostalgia locurilor copilăriei. Autoarea, Nicoleta Nistoreanu îndrăgostită de cuvânt, alcătuieşte un eșafodaj ideatic apoi transformă totul într-un joc magic, într-o poveste care ne fascinează. Copilăria, lumea satului cu mentalităţile sătenilor, sunt supuse atenţiei autoarei, care ne aduce trecutul în clipele prezentului, cu sufletul şi gândul la viitor.
Cartea, este alcătuită din două părţi: Verile primei copilării – în care autoarea descrie locul în care s-a născut şi a copilărit, portretele părinţilor – admirabil alcătuite – ca o pictură cu detalii fine, aş putea spune – în care observăm cât de admirabil autoarea cărţii stăpânește arta descrierii prin cuvânt.
A doua parte a volumului cuprinde prezentarea  Anilor de şcoală – unde autoarea prezintă întâmplări din timpul şcolii, descriind admirabil și cu migală oameni, fapte și întâmplări, cu maturitatea vârstei de acum – dar și cu candoarea şi inocenţa din trecut, păstrate în memoria afectivă.
Acest volum, aşteptat mult de noi – raportat la ceea ce se scrie astăzi – un volum de care ,,ne era dor” – aşa cum menţionează scriitorul Ştefan Dumitrescu, în prefaţa volumului, deschide drum sigur autoarei spre noi și mai elaborate creaţii literare
Îi urez mult succes şi multă inspirație și îi mulțumesc de a ne fi făcut părtași la o așa aventură pasionantă în trecutul magic al copilăriei, amintindu-ne de unde venim, de bunicii noștri, de părinți și de farmecul inegalabil al copilăriei.

 

Editor, Emilia Țuțuianu

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii