Viorel Roman: România și La Sainte-Alliance

25 May 2017 by admin, Comments Off on Viorel Roman: România și La Sainte-Alliance

Constient de factorul religios al politicii internationale, al Chestiuneii Orientale, Donald Trump s-a dus in pelerinaj in Arabia Saudita, Meca e centrul spiritual al islamului, in Tara Sfanta, centrul spiritual al israelitilor, crestinilor si islamului, la Roma, Sfantul Scaun al catolicismului si la sediul NATO/UE din Bruxelles.

Dar fara refacerea unitatii crestine, o Sfanta Alianta intre crestinii occidentali si ortodocsi la care sa adere si israelitii, sunitii, siitii, Chestiunea Orientala (1774-) se va amana ad calendas graecas pentru ca alianta UK, Israel, Arabia Saudita si USA e in conflict cu inamicii din Siria, Iran si Rusia, intr-o situatie de pat, nu de pace. Care pe care? Victimele conflictului sunt crestinii, carora papa Francisc si Presdintele Vladimir Putin le acorda sprijin neconditionat si Trump promite.

Din pacate Trump nu numai ca a vizitat Moscova, a treia Roma, el este acuzat de serviciile secrete si presa anticrestina ca vrea o Alianta cu seful Federatiei si Bisericii ruse, Putin, protectorul crestinilor, in conditiile in care Papa Francisc si patrirahul Moscovei si a intregii Rusii, Kiril au semant la Havana in 2016 o Declaratie comuna fara precedent de la Marea Schisma din anul 1054. Un prim pas in refacerea unitatii crestine si rezolvarea Chestiunii Orientale.

Ortodocsii moldo-valahii fac parte inca de la inceput din Chestiunea Orientala si dupa 500 de ani de guvernarea stupida a Sultanului si al patriarhului sau grec se integreaza mai greu in civilizatia occidentala decat transilvanenii, mai ales ca fac parte din comunitatea duhovniceasca si soborniceasca constantinopolitana si moscovita. De aceea e pentru ei o Sfanta Alianata si refacerea unitatii crestine fara conditii, promovata de papa Francisc, de mare importanta. Asta s-a vazut in timpul vizitei Fericitului Ioan Paul II la Bucuresti si la aderarea la UE/NATO.

Aderarea de jure la civilizatia europei occidentale este un mare pas inainte al Romaniei, dar pana va fi urmat si de al doilea, de refacerea unitatii crestine, conditio sine qua non a aderarii si de facto la cultura aquiului comunitar, la codul canonic catolic laicizat, modernizat, moldo-valahii, in primul rand, sunt dependenti, partizani si prizonieri atat ai Chestiunii Orientale, ca ortodocsi lui Putin, cat si ai NATO-ului, a lui Trump. De aici rezulta interesul lor existential in refacerea Aliantei Crestine si rezolvarea Chestiunii Orientale.

Link: https://www.academia.edu/31566167/Geopolitica_anglo-american%C4%83_%C5%9Fi_eurasiatic%C4%83

http://ioncoja.ro/sfinta-alianta-dintre-rusia-si-sua-e-singura-solutie/

http://www.marianagurza.ro/blog/2017/05/20/viorel-roman-la-sainte-alliance-putin-trump/

https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/05/20/viorel-roman-la-sainte-alliance-putin-trump/

www.viorel-roman.ro

https://www.academia.edu/

————————-

Dr. Viorel ROMAN

Bremen, Germania

24 mai 2017

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii