Alexandru Nemoianu: Raportul “Tismeneanul”

3 Jun 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: Raportul “Tismeneanul”

La jumatatea lunii Decembrie 2006 a fost dat publicitatii raportul intocmit de catre o comisie condusa de catre Vladimir Tismaneanu, zis “Tismeneanul”.
Acest raport ar fi trebuit sa prezinte crimele comise de catre regimul comunist in Romania si sa le documenteze.
Raportul a curpins o sumara istorie a regimului comunist si el numeste, ,selectiv, cativa dintre conducatorii si ideologii comunisti. In nici un chip nu cauta raportul sa condamne ideologia marxist-leninista si tot in nici un chip nu analizeaza crimele comuniste si mai vartos universul concentrationist comunist (care ar fi insemnat sa numeasca numarul celor ce au trecut si pierit in acel infern, structura victimelor: etnica, sociala,ideologica.) Din ignoranta, sau poate din rea intentie criminala ,raportul “uita” sa mentioneze ca intre comunisti si intre victimele lor a fost o deosebire de credinta atata de mare incat in chip necesar una dintre parti a avut dreptate si alta nu a avut. In fapt ,din toate punctele de vedere, acest raport este un esec si un pretext.
El este in realitate un manifest de intentie vicios. Un manifest care incearca sa genereze asociatii false si demonizari prin asociere falsa. Asocieri monstruase intre comunism, un fenomen eminamente alogen pentru istoria romaneasca, si cei care cred in modelul existential romanesc. Raportul este de un tezism sfruntat, atata de sfruntat incat inevitabil va fi privit, in cel mai bun caz, suspect si inca mai probabil va genera raspunsuri care vor fi antitetice scopului dubios propus de catre “Tismeneanul”. Raportul este , in continut, analiza si demonstratie un esec penibil. Nici nu se putea altcum.
Raportul nu a cautat sa analizeze un fenomen istoric monstruos, el a cautat sa fie o piesa intr-un viitor care este pregatit fara nici un fel de consideratie pentru Neamul Romanesc.
In esenta, direct si indirect, raportul afirma ca pentru regimul comunist “raul” nu a fost existenta in sine a comunismului si doctrina bestiala marxist-leninista ci “alunecarea” lui in “mlastina nationalista”. Deci in parerea lui “Tismeneanul” raul” comunismului a stat in imprejurarea ca in conditii adverse limita au fost oameni, carturari, care au aflat modalitatea de a continua sa simta , sa scrie si sa cuvanteze in duh romanesc. Mai mult raportul se avnta in a declara ca pentru Romania de azi si cea de maine  “pericolul”  il reprezinta toti si fiecare dintre cei care au respect si dragoste pentru Neamul Romanesc, Traditia Romaneasca, Biserica Ortodoxa si modelul existential romanesc. In aceasta monstruozitate salasuieste rostul pentru care raportul “Tismeneanul” a capatat existenta. Acest raport se alatura bazei ideologice a noului regim de ocupatie din Romania, ideologie care va face cu putinta noua progoana de tip “ceka”. In mai multe feluri “raportul” incununeaza activitatea oculta dusa prin organizatia pentru o “societate civica”, “Fundatia pentru o societate descchisa” ( a “deja” globalistului Soros) si alte eiusdem farinae. Ceea ce ar trebui sa fie retinut este faptul ca viitorele victime vor fi alese dintre cei care marturisesc aceleasi credinte ca si victimele prigoanei comuniste; sentimentul de dragoste pentru Pamantul Romanesc, Traditia Romaneasca, Biserica Ortodoxa si modelul existential romanesc. Daca noua inginerie a viitorului va reusi ramane un enorm semn de intrebare. Personal, raman incredintat ca raspunsul asimetric pe care il va da Neamul noilor “deja” internationalisti va fi neasteptat si distrugator pentru acestia din urma.

—————————————

Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA

la

3 iunie  2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii