Institutul Cultural Român New York: Filmul documentar “Wild Carpathia – Seasons of Change” prezentat la ONU

16 Jun 2017 by admin, Comments Off on Institutul Cultural Român New York: Filmul documentar “Wild Carpathia – Seasons of Change” prezentat la ONU

Marţi, 27 iunie 2017 @ 6.30 PM

Trusteeship Council Chamber, sediul central al ONU, New York

Q&A: Charlie Ottley şi Oana Mihai

 

Eveniment organizat de Misiunea Permanentă a României la ONU şi de Institutul Cultural Român din New York

Misiunea Permanentă a României la ONU şi Institutul Cultural Român din New York prezintă documentarul Wild Carpathia – Seasons of Change, în premieră nord-americană, în vestita sală de conferinţe Trusteeship Council Chamber, de la ONU – New York, în data de 27 iunie, de la ora 18.30.

De o factură cultural-artistică deosebită, evenimentul programat la sediul central al organizaţiei mondiale se înscrie cu brio în strategia naţională de diplomaţie publică, fiind menit a sprijini candidatura României pentur un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, mandatul 2020-2021.

Charlie Ottley – realizatorul britanic al miniseriei Wild Carpathia

(http://www.carpathia.org/en/)

 – va prezenta diplomaţilor acreditaţi la ONU, reprezentând 193 de state membre, cel mai recent documentar despre frumuseţile naturale ale României, intitulat Wild Carpathia – Seasons of Change.

După difuzarea filmului la ONU, va urma o sesiune de întrebări şi răspunsuri susţinută de Charlie Ottley (realizator) şi de Oana Mihai (producător).

Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales, moştenitor al tronului britanic, promotor activ şi entuziast al frumuseţilor naturale ale României,  va adresa publicului prezent la eveniment un mesaj video introductiv.

Sinopsis:

Ultimul episod al seriei Wild Carpathia – Seasons of Change (cu o durată de 47 min., în limba engleză) urmăreşte transformările peisajului din Carpaţi – de la ruginiul toamnei, trecând prin zăpezile iernii, până la înmugurirea de primavară – şi elogiază frumuseţea fără egal a naturii, într-o lume a culorilor vii şi a tradiţiei păstrate nealterată peste veacuri. De la sate şi comunităţi ce prosperă graţie conservării şi ecoturismului, la locuinţe neolitice în peşteri, de la piscuri îndepărtate, îmbrăcate în zapadă, la biserici de gheaţă, filmul prezintă o faţă nemaivăzută a României.

Wild Carpathia Seasons of Change trage, totodată, un semnal de alarmă în privinţa efectelor devastatoare ale defrişărilor ilegale din pădurile seculare românesti. Episodul Anotimpurile schimbării explică, de asemenea, cum şi de ce trebuie ca acestea să înceteze: ecoturismul şi turismul cultural pot reprezenta viitorul pentru aceste zone, dar numai dacă se vor opri tăierile haotice de copaci se vor putea evita distrugerea masivă a ultimei regiuni “sălbatice” a Europei şi a nepretuiţelor comori pe care le ascunde.

Charlie Ottley

Jurnalist, scriitor şi prezentator al unor emisiuni de călătorie, Charlie Ottley a lucrat ca jurnalist independent şi poet, fiind autor al unor articole publicate în The Daily Express, Food & Travel Magazine, The Mail şi nu numai. A scris articole şi a colaborat cu World Online, Carlton Television, GMTV, Newsnight, Saturday Live, The Daily Politics, Five Live with Nicky Campbell şi Today Programme.

În anul 2000, Charlie Ottley a înfiinţat Forge TV (www.forge.tv) şi a co-produs o serie de filme bazate pe articolele Weekender, pe care le redacta pentru Daily Express. Succesul seriei Weekender TV, difuzată pe Travel Channel, a condus la crearea unui nou proiect de televiziune, “Flavours of…”, al cărui scop a fost acela de a promova turismul şi gastronomia. Proiectul a dobândit popularitate în următorii 12 ani, devenind un program emblematic pentru Travel Channel. Drept urmare, în anul 2012, au fost produse încă şase episoade, având ca ţări de referinţă Peru, Spania, Mexic, Africa de Sud, Scoţia, Grecia şi Columbia. Toate aceste episoade au fost realizate şi prezentare de către Charlie Ottley. Seriile “Flavours Of…” au fost difuzate în 200 de ţări şi traduse în 19 limbi.

În ultimii cinci ani, alături de fundaţia The European Nature Trust, reputatul om de televiziune britanic a realizat o serie de filme ce au ca temă protejarea mediului înconjurător, a pădurilor şi a munţilor României, proiecte ce au beneficiat de susţinerea A.S.R. Prinţul Charles de Wales (www.wildcarpathia.tv).

Charlie Ottley continuă să lucreze, în acelaşi timp, ca jurnalist independent, colaborând la prestigioase publicaţii, precum The Dail Mail, Food & Travel Magazine şi Vanity Fair.

În prezent, Charlie Ottley este editor, regizor, producător şi prezentator pentru cele opt episoade ale seriei “Flavours of Romania”, având ca temă principală cultura, gastronomia şi tradiţiiile româneşti, serial ce va fi difuzat la postul de televiziune PRO TV, din ţara noastră.

Oana Mihai

Fotograf şi producător de film, Oana Mihai este co-producatorul seriei Flavours of Romania, ceva fi difuzat în toamna aceasta şi în România. Licenţiată în Studii Europene, şi-a început cariera în domeniul multi-media, în cadrul companiei de web design VBM Concept.

În anul 2012, a lucrat ca şi coordonator de locaţii pentru Wild Carpathia 2: From the Mountains to the Sea, pentru ca mai apoi să fie producător asociat şi co-fundraiser pentru Wild Carpathia 4: Seasons of change. Alături de producătorul şi regizorul Charlie Ottley, a desfăşurat activităţi ce au contribuit la strângerea de fonduri, într-una din cele mai de succes campanii de acest gen din România, precum şi la pregatirea şi coordonarea subiectelor pentru acest documentar, filmări, realizarea fotografiilor necasare pentru making off şi relaţia cu presa.

Oana Mihai a aparut în numeroase interviuri radio şi televizate, încurajând şi promovând cu succes protejarea patrimoniul natural şi cultural al României.

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii