Antonia RAŞCU: Elefănțica Tania și înghețata (poveste)

6 Aug 2017 by admin, Comments Off on Antonia RAŞCU: Elefănțica Tania și înghețata (poveste)

ZOO-JURNAL DE VACANŢĂ

 

Totul a început cu un concurs. Un concurs de creaţie artistică a cărui miză era o tabără de o săptămână la Grădina Zoologică din Tg.Mureş. Pentru „Fiecare animal este special”, Antonia şi Ştefania au muncit câteva zile bune. O zi numai pentru ilustraţii, două zile pentru poveste, o zi pentru retuşuri şi corecţii şi o zi pentru editarea pe calculator. Produsul final a meritat tot efortul, pentru că şi Anto şi Ştefi s-au numărat la final printre cei douăzeci de fericiţi câştigători ai taberei. Festivitatea de premiere a fost un prilej de a le trezi emoţii legate de tot ceea ce avea să se întâmple pe parcursul săptămânii 10 – 16 iulie 2017, săptămână care se anunţa deja plină de activităţi inedite şi aventuri cu animale.

 

Zoo – jurnalul lor de vacanţă prezintă activităţile din zilele de tabără petrecute în preajma animalelor, fiecare zi fiind redată prin perspectiva copilului de opt ani – Ştefi şi a celui de zece ani – Anto. Să vedem deci ce au învăţat cele două fete de la animale şi despre animale în tabăra organizată de Grădina Zoologică Tg.Mureş.

Mihaela Raşcu (mama)

Târgu Mureş

1 august 2017

***

Era o zi călduroasă de vară. La grădina zoologică, animalele căutau un loc umbros ca să se adăpostească de razele fierbinţi ale soarelui. Elefănţica Tania se plimba încălzită de colo-colo prin ţarc când, deodată, a văzut nişte copii care mâncau îngheţată. Până atunci ea nu mai văzuse niciodată o îngheţată. S-a apropiat de gard ca să privească mai bine. A văzut cum copiii lingeau crema rece şi colorată pusă pe cornetele crocante şi i s-a făcut poftă. Atunci s-a gândit că toate animalele de la grădina zoologică nu ar mai suferi de căldură dacă ar primi şi ele câte o îngheţată.

Cum putea ea să le aducă prietenilor săi câte o îngheţată? A aşteptat să vină îngrijitorii pentru masa de prânz şi, când aceştia erau ocupaţi, ea a împins poarta cu trompa şi a reuşit să iasă. Acum trebuia să ajungă în oraş. Cum putea ajunge ea în oraş? A văzut copii care urcau într-un autobuz, aşa că s-a luat după ei. Copiii au început să ţipe, iar Tania s-a speriat şi a ridicat trompa stropindu-i pe toţi cu apă. Copiii au râs, au bătut din palme şi au însoţi-o pe elefănţică până în oraş. S-au despărţit în staţia de autobuz.

Tania a văzut că oraşul era plin de maşini, oameni grăbiţi şi de magazine colorate. Unde trebuia să meargă pentru a găsi îngheţată? Tot privind prin vitrinele magazinelor, nu şi-a dat seama că a încurcat circulaţia decât atunci când au început să claxoneze din ce în ce mai multe maşini. Tania s-a speriat din nou. De această dată, a luat-o la fugă spre nişte copaci înalţi care, spera ea, să o acopere şi să o ferească de maşini.

Copacii cei înalţi se aflau într-un parc. În acel parc erau mulţi copii care se dădeau pe biciclete, se dădeau în leagăne sau mâncau îngheţată. Când au văzut-o pe elefănţică, au început să ţipe cu toţii. Doar o fetiţă cu codiţe împletite a avut curajul să se apropie de ea şi să îi întindă o îngheţată. Tania a înghiţit-o pe toată, după care, toţi copiii i-au adus îngheţată. A gustat arome de struguri, de zmeură, de caramel, de ciocolată, de fructe de pădure, de cocos, de vanilie şi multe alte arome, care mai de care mai gustoase. N-ar fi putut spune care dintre ele era cea mai bună. A văzut în cele din urmă şi chioşcul de la care copiii aduceau îngheţată. Nu era un chioşc aşa de mare. Bănuia că nu era prea greu să-l ducă pe tot la grădina zoologică.

S-a apropiat de chioşcul la care se vindea îngheţată, cu toţi copiii alergând după ea. L-a ridicat în sus cu trompa fără nici un efort dar, când să plece cu el către casă, şi-a dat seama că nu mai ştie drumul înapoi pentru că ea venise cu autobuzul. Norocul ei a fost că fetiţa care i-a dăruit prima îngheţata, a sunat la grădina zoologică să anunţe că Tania a ajuns în oraş.

Cât de tare s-a bucurat elefănţica când îngrijitorii au venit după ea! Problema a fost că nu era chip să o despartă cineva de chioşcul cu îngheţată, aşa încât a fost nevoie ca acesta să fie dus la grădina zoologică. Ce mare bucurie a fost atunci printre animale când au primit fiecare câte o îngheţată pe căldura aceea mare. Maimuţele au vrut aromă de banane şi cocos, urşii au vrut aromă de ciocolată, miere şi caramel, leii au vrut aromă de portocale şi de lămâie, cangurii au dorit aromă de pepene, vulpile au dorit aromă de căpşuni, căprioarele au dorit aromă de struguri şi gumă şi fiecare animal a găsit câte o îngheţată pe gustul său. Tania a devenit eroina zilei şi ea a mâncat şi cea mai multă îngheţată. Nimănui nu i-a mai fost cald apoi în ziua aceea.

————————————-

Autor: Antonia RAŞCU, 10 ani

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii