Ştefania Rașcu: Durerea lui Leo (poveste)

6 Aug 2017 by admin, Comments Off on Ştefania Rașcu: Durerea lui Leo (poveste)

ZOO-JURNAL DE VACANŢĂ

 

Totul a început cu un concurs. Un concurs de creaţie artistică a cărui miză era o tabără de o săptămână la Grădina Zoologică din Tg.Mureş. Pentru „Fiecare animal este special”, Antonia şi Ştefania au muncit câteva zile bune. O zi numai pentru ilustraţii, două zile pentru poveste, o zi pentru retuşuri şi corecţii şi o zi pentru editarea pe calculator. Produsul final a meritat tot efortul, pentru că şi Anto şi Ştefi s-au numărat la final printre cei douăzeci de fericiţi câştigători ai taberei. Festivitatea de premiere a fost un prilej de a le trezi emoţii legate de tot ceea ce avea să se întâmple pe parcursul săptămânii 10 – 16 iulie 2017, săptămână care se anunţa deja plină de activităţi inedite şi aventuri cu animale.

 

Zoo – jurnalul lor de vacanţă prezintă activităţile din zilele de tabără petrecute în preajma animalelor, fiecare zi fiind redată prin perspectiva copilului de opt ani – Ştefi şi a celui de zece ani – Anto. Să vedem deci ce au învăţat cele două fete de la animale şi despre animale în tabăra organizată de Grădina Zoologică Tg.Mureş.

Mihaela Raşcu (mama)

Târgu Mureş

1 august 2017

***

Trăia odată în junglă un leu pe care îl chema Leo. Nu era un leu ca toţi leii. El nu vâna ca alţi lei şi nu mânca deloc carne de bună voie. Acolo îşi putea alege tot ce dorea să mănânce. De la atâtea dulciuri, i s-a stricat un dinte care a început să-l doară foarte tare. Leo nu suporta durerea. A început să ragă atât de tare că răsuna toată grădina zoologică şi ajungea chiar şi până în oraş. Lumea spunea că la zoo a fost adus un leu fioros. Doar că Leo nu era un leu fioros, doar îl durea dintele. Şi nici nu a fost adus la zoo cu forţa. De aceea, toţi leii râdeau de el. Îi plăceau tare mult dulciurile. Toată ziua visa bomboane, ciocolată şi prăjituri. Pentru că astfel de lucruri nu se găsesc în junglă s-a dus la grădina zoologică… A venit singur, aşa cum oamenii merg să se relaxeze la mare sau la munte.

Până la urmă, unei maimuţe i s-a făcut milă de el şi i-a spus că trebuie să meargă la un dentist dacă vrea să scape de durere. Leo şi-a luat inima în dinţi şi a plecat la un dentist. Acolo a aflat că numai oamenii merg la dentist. Animalele trebuie să meargă la veterinar pentru orice problemă de sănătate. Atunci, Leo a început să caute un veterinar. La un cabinet era închis, la altul era coadă şi, fără să scape de durere, Leo s-a întors la grădina zoologică.

Cu fiecare zi, dintele îl durea tot mai tare şi răgetele lui erau tot mai puternice. O girafă a văzut lacrimile leului şi i s-a făcut tare milă de el. A anunţat medicul veterinar care avea grijă de animalele de la zoo şi, într-o zi, în cuşca lui Leo a venit un musafir. Leo nu ştia cine e omul acela cu halat alb şi cu o trusă albastră în mână. Nici nu a vrut să îl lase pe om să se apropie de el, dar omul în halat vorbea atât de frumos şi de blând încât s-a lăsat consultat.

– Acum, a zis omul cu halat, trebuie să deschizi guriţa mare!

– Aaaaaa, a ascultat Leo.

– Te va durea puţin, apoi vei scăpa!

Nici nu a apucat Leo să clipească, că veterinarul i-a şi scos dintele stricat.

– Ai grijă pe viitor să nu mai mănânci aşa de multe dulciuri!

Leo a ascultat cu lacrimi în ochi şi a promis că se va ţine departe de dulciuri. De atunci, Leo nu mai mănâncă decât carne .

————————————-

Autor: Ştefania RAŞCU, 8 ani

 

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii