Alexandru Nemoianu: Cu părere de rău

3 Sep 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: Cu părere de rău

Situația este a unui sistem al corupției, organizat și exclusivist. Regulile și procedurile nu îngăduie decât prezența celor corupți sau dispuși la corupție. Nu este posibilă existența sau supraviețuirea unui altfel de reprezentant. Recrutarea se face exclusiv dintre “neamurile proaste”; indivizi fără cultură, fără respect pentru tradiție, fără rădăcini.Tipul perfect este “tzoapa”. Indivizi care apreciază nu calitatea unui covor ci numărul lor, nu frumusețea unei case ci mărimea ei, nu gustul bucatelor ci cantitatea, nu frumusețea locurilor ci agitația geografică fără rost. Semnul sub care stau este “alternativa”, schimbarea: de la nume la, tratamentul fizic. În esență stau sub semnul magiei și provizoratului; șarlatani și fraude se încred doar în șarlatanie. La caz se duc la vrăjitoare, de regulă tziganca.Tzigania îi atrage căci sufletește îi aparțin. Aparțin ca “gen” nomadismului” și de aceea iubesc tzigania și i se identifică și ea li se potrivește…În cel mai bun caz sunt produse de mahala sordidă. Vicleni peste măsură, căci în cazul lor efectiv a îi numi “inteligenți” ar fi vorba de ocară, au adoptat rapid “corectitudine politică”. Ei nu sunt “naționaliști”, Doamne ferește, sunt deja internaționaliști, îl iubesc pe Soros (de fapt, de le-ar fi îngăduit nu ar înceta să îl sărute sub coadă), și gata să #rezist. Niște farsori penibili care în trei cuvinte fac patru greșeli de ortografie. Așa zisa “credință” este manifestare în superficialitate; credința lor este în descântec tzigănesc. Vorbesc de cinste și trăiesc din furt, fără bătaie de cap. Tot ce ține de ei este descris superlativ, de la râzgâiați obraznici la neveste cu suflet de curve, nu își văd urâțenia, prostia. Insulta ce este autentic și au darul poalelor în cap. De fapt sunt o parodie a neo-ciocoiului, sunt sub el. Neo-ciocoiul caută să imite pe Boier. Tzoapa nu mai poate nici atâta. Iși număra banii și își șterge mucii cu mâna. Produs al vremii de tranziție și al apei tulburi, năpasta unui Neam. În urma lui rămâne pustiul. Nu are respect, nu are recunoștință, pretinde că are “păreri” și de fapt are doar capul gol și instinct de găinar. Sunt instalați în fruntea bucatelor și nici nu își dau seama că sunt o masă de manevră și anexa a mai largii categorii a “imbecililor utili”. Rolul care le-a fost hărăzit, de cei care controlează marile dezastre, este să distrugă, să maculeze. La capătul acestei meniri vor fi șterși ca o fecală putredă și aruncați în coșul cu gunoi. Sunt doar un instrument al marelui întunerec. Dar măcar un lucru îl știm sigur, acest întunerec nu va birui căci va fi sfâșiat de Lumina care ne rămâne singura nădejde.
———————————-

Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

3 septembrie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii