Alexandru Nemoianu: O încercare de portret

5 Sep 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: O încercare de portret

Într-un text anterior (“Cu părere de rău”) am încercat să adun la un loc un număr de gânduri referitoare la sistemul existent în România. După părerea mea un blestem și o pedeapsă teribilă. În același timp sunt ferm convins că acest Neam merită ceva mai bun și că la un moment dat va și obține ceva mai bun. Dar până atunci, în fruntea bucatelor rămân lepădături. În vremile de restriște gunoiul plutește și este la vedere. Dar asta nu poate dura multă vreme. Deci:
Chiar și în interiorul lor (al lepădăturilor) există posibilitatea unei clasificări; și răul are grade de nocivitate. Dar ca afirmație generală cu toată siguranța se poate spune că, cei care sunt în sistemul corupției românești și profită din el sunt participanți, perfect constienți, la rău. Împrejurarea că acești participanți de regulă sunt și dezgustători prin fire, amestec de bale și moluscă în putrefacție, doar agravează situația. În frumoasele vorbe ale unor economii trecute sunt “camăta cametelor”.
Acești participanți se aleg în totalitate dintre “neamurile proaste”. Categorii sociale periferice, de subterană, târâte. Neamuri cu antcedente fioroase: bastarzi, mame curve, tați sălbaticiți și roși de boli lumești, incestuoși, ereditați pestilentiale.
Acești indivizi nu au amintiri, nu au strămoși pe care să îi respecte, nu au credința pe care să o respecte, nu au urmă de rădăcină, nu înțeleg să ajute sau să arate milă, sunt starea antitetică a continuității organice. Ei confundă banul cu inteligența și furtul cu virtutea. Sunt incapabili să privească spre sine și incapabili să facă deosebirea dintre bine și rău. Ei nu sunt imorali, sunt AMORALI. Incapabili să poarte o convorbire și incapabili să argumenteze o idee. ”Argumentul” lor este: ”asta este părerea mea” sau “așa îmi place”. Profesează logica circulară, ”circulus în probando” (desi evident, nu înteleg asta). ”Credința“ lor o aleg dupa anotimp și o confundă cu moda. (În unele cazuri chiar sexul partenerului este determinant în alegerea credinței). Chiar și așa, și asta este cel mai bun caz, superficilitatea îi impidecă să priceapă sau să  învețe ceva. Suflet de mahala și nomad cu culoare indefinită, în fapt sunt înclinați spre divinație, spre mers la vrăjitoare, spre leacuri băbești. Cretini congenitali se agita geografic fără rost și fără finalitae. De cele mai multe ori nevestele lor au credențialele morale ale “centuristelor”. Cuplurile de acest fel au cultul halitului, furtului, dezmățului interior profund. Profitori fără cale de mântuire, generează exclusiv scârba. Mai nou, cum am mai avut ocazia să spun, s-au convertit la “corectitudine politică”. Daca strămoșii lor apropiați foloseau lingoul extremist (de dreapta sau de stânga) ei declamă “internaționalist” și, la caz, se pmenesc sub semnul #rezist. Habar nu au ce înseamnă. Dar instinctiv știu că trebuie să #rezist la orice generează stare de stabilitate. Acești viermi puturosi “infloresc” doar in haos.Evident nu citesc nimic.Intre ei se entuziasmeaza cu sentimentalismele cele mai penibile și se alintă în mod grețos. Ei sunt parte a degradantei gramezi  a “imbecililor utili”, folosiți spre rău și părtași la rău. Sufletele lor put! Voioși, fără îndoieli, șterg dintr-o lovitură parerei și fapte bine stabilite. Se avântă ăn cugetări și slobod sentințe. Iar asta dupa ei este gândire. Opozanți din temperament caută să contrazică. Confundă mugetul cu inteligența, și aici greșesc grav.Temperamentul lor simplu, necomplicat de jocul subtil al gândirii, ar tebui să se rezume la rotirea ciomagului și la înjurătura directă, domeniu unde au reale aptitudini. Dar dincolo de toate aceste sufelte pierdute nu își dau seama de un rău enorm căruia se expun.
Acesti cretini maligni de fapt servesc negativității pure. Slujesc pe necuratul și îi doresc prezența prin tot ce fac.
Complicitatea la rău, practicarea (fie și inconștient) a vrăjitoriei, sub forma credinței corupte și mladițelor ei otrăvitoare are urmări devastatoare. Sunt unelte care vor fi aruncate la gunoi de îndată ce stăpânii “planului” vor trece la împlinirea fazei lui următoare.
Dar despre “plan”, cu voia lui Dumnzeu, într-un text următor.
———————————-

Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

5 septembrie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii