Alexandru Nemoianu: Irineu Duvlea

25 Sep 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: Irineu Duvlea

Acest personaj este mai mult decât dubios. Dovedit public ca deviant sexual și altele chinuiește de aproape două deceniii Episcopia Ortodoxă Română de la Vatra (mai de parte “Vatra”.)
Alegerea lui a fost făcută în bună credință de către un Arhipiscop bun, generos și mai ales credul. Arhipscopul Nathaniel, cu o foarte limitată experiență privind partea rea a sufletului românesc, s-a lăsat înduplecat de milogeala ,,fratelui Ionică”, de minciunile lui, de falsitatea lui fără de Dumnezeu.
Ajuns Episcop Auxiliar acest personaj obez, hâd, la trup și suflet, a căutat un singur lucru, să se promoveze pe sine.
El s-a înconjurat de slujitori servili și fără șira spinării. “Diacon” cu voce de capră, dar care a știut să manevreze sistemul spre a își trambala părinții în USA.
Deși direct avertizat despre caracterul lui Irineu, Arhiepiscopul Nathaniel l-a acceptat, a crezut în putința lui de redemptie. Avertismentul venea din partea IPS Antonie Plămădeală dar și a unei femei sfinte, Maica Benedicta Braga. Dar greșeala, repet în buna credință, a fost făcută.
Irineu s-a înconjurat de curteni, unii din ei aduși cu bani plătiți sub mână. Mai mult el a întemeiat o așa zisa “mănăstire: fără călugări, prin manipulațiunile unui anume șofer, Leica.Tot acolo a apărut un personaj din Caragiale, “Prințesa Romanoff”. Nici mai mult și nici mai puțin ea se prezenta drept coborâtoare din familia “Țarului tuturor Rusiilor”.  De necrezut !
Dar circul a început atunci când Irineu s-a alcătuit în naționalist român. Acest personaj care a patronat vizitele puse la cale de Securitate la Sâmbăta, se declara apărător al românismului. Acest personaj incapabil să ortografieze s-a alcătuit în tradiționalist.Viclenia a ridicat-o la rang de virtute. De fapt dorința lui era să se fofileze în Sinodul Patriarhei Române care se ferea de el ca de râia căprească…
Mai grav, o comisie de dialog alcătuită din preoți cu credențiale teologice și morale absolut penibile, i-a stat în jur. Mă întreb dacă acei indivizi simt ceva rușine.
Personal cred că Preoții Laurențiu Lazăr și Remus Grama simt și rușine și mustrare de conștință.
Dar cu siguranță nu Romey Rosco, care în afară unei morgi de retardat nu oferă nimic, poate doar credențialele morale ale unei centuriste…Postaș de meserie, dintr-o familie foarte dubioasă, având de soție un adevarat ,,freak” cu care partidele și sacrificiile făcute Veneri sunt pedeapsă grea, tată a unui neispravit, cred că nu are urmă de reflex moral. Despre acest neghiob (RR) voi mai avea ocazia să scriu.
Dar Slavă Domnului că povestea Irineu s-a gătat și sub aceași milă nădăjduiesc că și cea a lui Romey Rsoco, ciomăgaș și troglodit.

————————————–
Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

25 septembrie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii