Alexandru Nemoianu: Nesimțire și memorie selectivă

27 Sep 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: Nesimțire și memorie selectivă

În ultima vreme există o mare agitație, mai ales în rândul opozanților din temperament, al celor capătuiți prin furt și jalnicilor lor urmași și, bun înțeles în rândurile numeroase și detestabile ale masei de manevră, a “imbecililor utili”. (Dintre acești “imbecili utili” am auzit glasuri, “păi până azi nu mi-am primit plata”. În creierașele lor firave, dacă și atâta, ei nu pricep că prostia este cea mai ieftină și mai la îndemână comoditate. Este oricând la îndemână și imediat aruncată cu scârbă. Tipologic imbecilul util ține de hârtia igienică sau tampoanele menstruale).
Dar agitația de care pomeneam este în jurul unei eventuale scoateri de sub urmărire penală a unor delicte penale. Ca principiu asta nu ar trebui să se întâmple. Dar dacă vorbim de principii juridice atunci este obligatoriu să urmărim consecvența. Un sistem justițiar inconsecvent cu sine este tiranie și bun plac.
Între cei mai vocali “proestatari,  #rezistenti și #rezistente, agitați geografic, sortari și bătrâni care nu pricep că este o vreme pentru toate, inclusiv pentru pregătirea trecerii în veșnicie, tineri și tinerele, complet indobitociți hormonal ahtiate și ahtiați dupa șederea pe spate (fără multă imaginație) candidați și candidate la blenoragie și mai rău, se aflau sumedenie de urmași ai noilor îmbogățiți. Neo îmbogățiți care își râzgâie cretinii urmași și îi instalează drept conducători de facto ai blândului spațiu românesc.
Oare acesti neo îmbogățiți și “imbecilii utili” nu se întreabă cum au ajuns proprietari ai țării? Cum au ajuns să stăpânească pământ, subsol, râuri, lacuri, aerul pe care îl respirăm? A fost firesc modul hoțesc în care s-au instalat ca “patroni”? Acești urmași de slugi, zilieri, securiști, și scursoare a lumii? Ei nu sunt altceva decât penibile copi ale “oligarhului”Khodorovski, desfințat de catre Vova Putin.)
Toate aceste averi acaparate prin furt. Proprietăți cumpărate incorect cu câteva sute de lei “ceușiști” și care azi valorează milioane de euro sau dolari ar trebui impozate la valoarea actuală și retroactiv. Atunci justiția, “statul de drept” ar fi consecvente cu sine. Sunt încredințat că acești hoți sordizi și urmașii lor (#rezistentii de care pomeneam) se vor opune. Dar acești nemernici uită un lucru. “Idolii” sunt demoni și demonii nu ajută pe nimeni; din contră.
“Imbecilii utili” pot face proiecții futerologice considerând prezentul veșnic cât vor. Dar acest “prezent” scârțâie din toate încheieturile. Ora socotelii și bunului simț bate la ușă. Orice politician cu minimal bun simț și minimal curaj va înțelege că urmărind penal fără mila pe neo-îmbogățiți va câștiga. În primul rând va câștiga speranța unui Neam bun la suflet dar descurajat. Un asemenea politician va trebui să fie abil. Să se ajute de “puternicii” din afară și să divizeze pe neoîmbogățiți. Căci neo-îmbogățiții, neamul prost și scursoarea lumii, nu au loialitate, au doar interese. Iar dacă va fi necesară folosirea unei doze de “populism”, așa să fie. Așa a câștigat Rusia Vladimir Vladimirovici Putin. Și așa va fi câștigată dreptatea și în România.

————————————–
Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

27 septembrie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii