Serata româno-italiană la Centrul Cultural Spiritual Văratic

5 Oct 2017 by admin, Comments Off on Serata româno-italiană la Centrul Cultural Spiritual Văratic

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT., primește în perioada 4- 8 octombrie 2017, vizita unui ansamblu artistic folcloric din Italia, care va participa la Festivalul Internațional Interetnic Confluențe, în data de 7 oct. 2017, la Iași – ca o avanpremieră la acest eveniment, la invitația dnei Emilia Țuțuianu și a Maicii Starețe a Mănăstirii Văratic, în ziua de 4 octombrie, membrii ansamblului folcloric Parpaiun, însoțiți de dna Ioana Grosaru, președina RO.AS.IT și de deputatul minorității italiene din România, Andi Gabriel Grosaru, au susținut la Centrul Cultural Spiritual Văratec o seară culturală româno-italiană.

A fost prezentat un film despre istoria italienilor din România; s-au prezentat scrieri ale unor autori din cadrul organizației: a fost prezentat romanul De Niro și fiii a scriitoarei Coleta de Sabata la care eseistul Gh.A.M. Ciobanu a facut o analiză critică în cunoscutul și apreciatul stil personal și poetul Mihai Niculiță. Serata româno-italiană a fost frumos întregită de un program de cântece și dansuri din zona de nord a Italiei (folclor Occitan) care a făcut bucuria publicului prezent și a destins atmosfera. Oaspeții italieni au fost plăcut impresionați de ospitalitatea măicuțelor, de bucatele tradiționale și au mulțumit gazdelor pentru primirea caldă.

Cu această ocazie Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. a făcut o donație de carte către Centrul Cultural Spiritual Văratec.

Centrul Cultural Spiritual Văratic

Mai multe AICI https://www.facebook.com/CentrulCulturalSpiritual.Varatic/

Felicitări, Emilia ȚUȚUIANU!

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii