A recunoaște și a mulțumi – Happ Thansgiving!

8 Oct 2017 by admin, Comments Off on A recunoaște și a mulțumi – Happ Thansgiving!

Manifestãri deosebite au avut loc din vechime, in fiecare toamnã, la multe popoare pentru a celebra recoltele imbelsugate, a aduce multumiri si a-si exprima recunostinta fatã de Pronia Divinã si de cei care au contribuit la obtinerea acestor roade.

Cu timpul, sãrbãtoarea a cãpãtat, in Nord-America sensul mai larg, de “Zi a Recunostintei” in general, pentru binefacerile primite, pentru sãnãtate si prosperitate, statornicindu-se si fixându-se intr-o zi anume pentru o intreagã tarã.

Ca imigrant, fiecare dintre noi reface, într-o mãsurã mai mare sau mai micã, traseul primilor pelerini, confruntându-ne cu dificultãtile supravietuirii în climatul Lumii Noi, iar când primele roade incep sã aparã, nu se poate sã nu se nascã mãcar un gând de recunostintã si multumire pentru sansa oferitã de a o lua de la început.

In fiecare dintre noi, ca români, stãruie, speram, chiar dacã uneori superficial, o mentalitate crestinã si agrarã, asa incât o asemenea sãrbãtoare, înteleasã în profunzimea ei, n-ar putea decât sã ne umple inimile de bucurie si de recunostinta .

Datorãm, recunostintã tãrii de unde venim..

Datorãm, recunostintã si multumim celor care au contribuit la formarea noastrã, la constituirea experientei noastre de viatã, fie ei pãrinti, profesori, colegi, prieteni.

Cum recunoscãtori suntem si noi cititorilor, colaboratorilor, celor care ne sunt aproae ca aceastã revistã si actiunile culturale intreprinse de ea, sã reziste, in ani , vremurilor, valurilor.

Happy Thanksgiving !
La multi ani !

Grupul de la Observatorul

http://www.observatorul.com/events_main.asp

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii