Alexandru Nemoianu: Nu există dezastru fără ieșire

26 Oct 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: Nu există dezastru fără ieșire

În mai multe articole anterioare am căutat să vorbesc despre nenorocirea clipei istorice prezente pe care o străbate România. Între altele mi-am exprimat convingerea că între regimul comunist şi actualul sistem, pe care l-am numit al “neamului prost”, există o continuitate de spirit şi intenţie. Regimul comunist a avut menirea să distrugă fizic toate structurile autentice româneşti şi pe cei mai de seama reprezentanţi ai valorilor româneşti şi să pună întreaga populaţie în stare de şoc, ”cu botul pe labe”. Noul sistem instaurat după 1989, sistemul neamului prost, prin nevrednici fruntaşi socialişti (Brucan, Roman, Stănculescu şi atâţia alţi nemernici) şi apoi prin urmaşii lor direcţi, mlădiţe veninoase şi fără rădăcină, au instaurat jaful total, şi-au însuşit, prin mită, fraudă, furt direct, întreaga bogăţie a ţării, de la sol la subsol, de la ape la aerul pe care îl respirăm. Este un sistem bestial, al unei false şi vicioase “democraţii” formale, în care se alternează găşti având fundamental aceleaşi interese. Între timp este menţinut deliberat haos şi un climat de incertitudine şi teamă. Un climat în care bălegarul uman înfloreşte. Mijloacele folosite sunt multiple. O media mercenară la sânge şi gazetari amorali, gata să scrie orice le-ar fi comandat şi mai ales sinistrele mijloace de formare a opiniei, mijloacele de manipulare,  acestea sunt vârful de lance al indobitocirii. Aici loc fruntaş l-a avut nemernicul,  “déjà” internaţionalist, George Soros. Prin Organizaţiile Neguvernamentale, în fond oficine de interes, acestea au reuşit să acapareze o parte a tineretului orăşenesc.Tineret care provine în zdrobitoare majoritate din noua cicoime aflată la putere politic şi economic.Tinerei fără minte şi imaginaţie care nu se mai complică să se întrebe prin ce mijloace bunicii sau părinţii lor au ajuns efectiv peste noapte patroni, latifundiari şi constructori de bunkere “de vacanţă” de cel mai prost gust. Despre această categorie clar avertizează  “Înţelepciunea lui Solomon”  în cpt.4,3-4: ”Mulţimea pruncilor la cei nelegiuiţi nu este de nici un folos; din mlădiţele lor spurcate nu se va înfige rădăcina în adânc şi nu vor avea temei nezdruncinat. Chiar dacă se vor îmbracă vremelnic întru ramuri fiind fără temeinicie, se vor zgudui de vânt şi se vor dezrădăcina de puterea vijeliei”. Să nu ne amăgim, ce se spune acolo are valoare veşnică şi obligatorie.

Pentru moment aceste josnice OGN au acaparat tinerei cu totul tulburaţi hormonal, proaste răzgâiate, snobi solemni, opozanţi din temperament şi tot soiul de neghiobi care se aşează sub # rezist. Habar nu au la ce rezistă dar continuă să afisez acest semn, #rezist, cretinoid. Aceştia sunt masa de manevră a imbecililor utili, cei care din prostie şi-au făcut o virtute şi care nu îşi dau seama că prostia este comoditatea cea mai lesne de folosit şi o comoditate care ţine topologic accesoriilor de folosinţă higienică intimă, cu utilizare unică. Apartenenţa tipologică a imbecililor utili la obiectele pomenite este şi potrivită şi simbolică. Aceştia sunt pleava care va face ca dispariţia sistemului nemului prost să fie hazlie, într-un viitor foarte apropiat.
Dar în acelaşi timp oamenii cu judecată şi bun simt, adică majoritatea semnificativă a bunului, înţeleptului şi echilibratului Neam Românesc trebuie să acţioneze.

În primul rând este necesară o activă redeşteptare spirituală. Pentru Români nimic mai uşor de făcut căci ei au fost binecuvântaţi cu cel mai mare dar posibil: Credinţă Ortodoxă. Să nu ascultăm la zvonurile şi şoaptele veninoase ale unei media aservite negativităţii pure (necuratului). Să mergem la serviciile religioase, să intrăm în ciclul liturgic şi să ne respectăm ierarhii.

Iar politic este necesară crearea unei reţele de masă avnd o ideologie social-democrat creştină, dar gata să folosească orice mijloc împotriva sistemului neamului prost. Să nu ne temem, nici poliţia şi nici armata nu va trage în propriul popor de dragul unor nemernici constituiţi în neo ciocoimea sistemului neamului prost. Neamul trebuie să îşi recapete încrederea şi să asculte, ca în trecut, la “oamenii buni şi bătrâni” (bătrâni nu în ani, bătrâni şi bogaţi în înţelepciune). Un program de impozare progresivă drastic şi care efectiv ar trebui să nimicească vârfurile neo-ciocoimii, trebuie promovat şi cerut prin referendum. Iar dacă acest glas al Neamului ar fi ignorat orice mijloc va fi acceptabil pentru a face dreptate. Haiducii, Horia, Cloşca şi Crişan,Tudor Vladimirescu nu sunt doar figuri istorice, sunt şi rămân exemple şi modele de urmat. Când cuţitul ajunge la osul Neamului, acest Neam este îndreptăţit să acţioneze prin orice mijloace cu putinţă. Iar peste toate să ne aducem aminte că cea mai mult folosită formulă scripturistică este: ”NU VA TEMEŢI”.

———————————

Alexandru Nemoianu
Istoric
The Romanian American Heritage Center

25 octombrie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii