Alexandru Nemoianu: O provocare

27 Oct 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: O provocare

În 27 octombrie, 2017, când Bucureştiul îşi cinstea apărătorul,  pe Sfântul Dimitrie cel Nou Basarabov, a avut loc o provocare sfruntată.
Un anume  “neica nimeni” , folosind credentiale de ziarist (oare cine i le-o fi dat?) a pătruns pe platform de sus a Patriarhiei; între Biserica Patriarhiei şi clopotniţă. Acolo el a scos un soi de lanţ pe care erau atârnate portretele Patriarhului Daniel al Patriarhiei Române, al Patriarhului Chiril, Patriarhul Tuturor Rusiilor, al lui Liviu Dragnea (?!) şi al lui Vladimir Putin (?!). Apoi acel “neica nimeni” a aruncat o suma de bani şi s-a tăiat, foarte superficial, la mâna, cu mare grijă, fără urmă de pericol; un “jertfitor prudent”. Un promoter al formulei, ”ori toţi să trăim, ori toţi să muriţi”. A declarat acel  “neica nimeni” că “aşa protestează contra vizitei Patriarhului Chiril la Bucureşti”. Nătărăul a fost luat de Jandarmi şi scos afară. Evident este vorba de o provocare şi încercare de scandal.
Patriarhul Chiril a venit să asiste la ceremonia şi rugăciunile pentru apărătorul Bucureştilor. Cu acest prilej Patriarhul Chiril a dăruit Patriarhiei Române un fragment din moaştele Sfântului Serafim din Sarov, unul dintre cei mai iubiţi Sfinţi ai Ortodoxiei.
În această atmosfera de rugăciune sfântă acel ”neica nimeni” a găsit prilej să provoace. Fără îndoială că în spatele lui erau interesele “cui ştiu eu”. Ziarele slugarnice au preluat acest incident pe prima pagină şi au căutat să îi dea dimensiunea unui “eveniment”. De fapt a fost un “fas” penibil şi care le va sări în faţă celor care l-au pus la cale.
De o parte sute de mii de pelerini şi de altă parte un “neica nimeni” urecheat şi “déjà” internaţionalist! Hai să fim serioşi!

———————————

Alexandru Nemoianu
Istoric
The Romanian American Heritage Center

27 octombrie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii