Dorel SCHOR: Julia Zisman simplitate și finețe

21 Jan 2019 by admin, Comments Off on Dorel SCHOR: Julia Zisman simplitate și finețe

Pictoriţa Julia Zisman s-a născut în anul 1961 în oraşul Celiabinsk, a urmat cursurile Academiei de Artă din Moscova şi în 1991 s-a stabilit în Israel, la Haifa.  Foarte curând a devenit membră în Asociatia pictorilor şi sculptorilor, iar o parte din lucrările ei se găsesc răspândite în lume, în colecţii din Statele Unite, Italia, Franţa, Rusia, Germania şi Israel, câştigându-şi astfel un binemeritat nume de artist internaţional.

   Ea foloseşte un stil figurativ şi narativ cu o notă foarte originală, dovedind simplitate şi fineţe. Prin picturile ei se transmite firesc un mesaj umanist căci artista îşi concentrează întreaga energie creatoare şi deagostea pentru natură spre subiecte familiare şi aflate intr-un consens absolut unanim.
   De remarcat în elementele compoziţionale ale picturilor sinteza cromatică şi arhitecturală a formelor, precum şi efectele de lumină realizate prin simple tuşe de culoare. Coloritul şi gingăşia florilor, dialogurile cromatice, simfonia de linii, de tonuri, de umbre şi lumină, practic înfrăţirea tuturor aceste elemente crează un realism metaforic cu un impact imperativ asupra privitorului.
   Aceste caracteristici sunt valabile pentru întreaga creaţie a Juliei Zisman, indiferent dacă ne referim la pictura de şevalet, la acuarele sau la lucrările de grafică, subliniind personalitatea ei artistică.

———————————-

Dr. Dorel SCHOR

Tel Aviv, Israel

20 ianuarie 2019

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii