Eleonora SCHIPOR: Doamna Marilena Zâgrea, la vârsta unor frumoase realizări

25 Feb 2019 by admin, Comments Off on Eleonora SCHIPOR: Doamna Marilena Zâgrea, la vârsta unor frumoase realizări

Mereu grăbită, preocupată, harnică, stăruitoare, amabilă… Așa o cunoaște o lume pe vrednica profesoară de limba maternă și șefa de studii a CIE Cupca, doamna Marilena Zâgrea.

            Originară din frumosul sat bucovinean Cupca, ea a absolvit școala cu ani în urmă cu medalie de aur, a urmat studiile la facultatea de filologie română și clasică a Universității cernăuțene. După absolvire s-a angajat la serviciu în satul de baștină. De circa 20 de ani altoiește elevilor din această școală dragostea de limba și literatura maternă. De mai mulți ani este și director adjunct pentru lucrul instructiv. Are întotdeauna foarte mult de lucru, dar se isprăvește cu toate. Are o energie și o capacitate de lucru de invidiat, este foarte competentă și atentă în lucrul său. Un șef de studii într-o școală are o mare responsabilitate față de procesul de învățământ. Și-a câștigat stima și respectul colegilor, elevilor, părinților, sătenilor pentru munca depusă, pentru dragostea de baștină, pentru tradițiile și obiceiurile acestei vetre străbune pe care le păstrează cu sfințenie alături de alți oameni de bună credință de pe aceste locuri.

            Cu circa doi ani în urmă a participat la tradiționalul concurs „Învățătorul anului”  la nominația „limba română” și a ocupat primul loc în regiune (despre acest concurs am scris detailat pe paginile ziarelor noastre).

            În afară de grijile interminabile ale școlii doamna Marilena Zâgrea este și o bună familistă. Are în permanență grijă de cei doi părinți ai ei Ecaterina și Viorel, din Cupca, care sunt la pensie și au și probleme de sănătate. Împreună cu soțul Vitalie, jurnalist de profesie, au adus pe lume, educă frumos și au grijă de cele două fetițe: Emilia-Daniela și Iustina. Ambele sunt eleve ale liceului românesc „Alexandru cel Bun” din orașul Cernăuți. Zilnic parcurge și drumul de la Cernăuți unde locuiește cu familia până la Cupca, satul de baștină, unde îi sunt părinții și își are serviciul.

            Tot alergând pe drumurile întortochiate ale vieții iată că îi bate la poarta sorții încă un jubileu. Toate florile acestei minunate ierni îi sunt aduse în dar acum în an și lună jubiliară de toți cei dragi. Iar aceștia sunt mulți. În primul rând părinții Ecaterina și Viorel, sora Margareta, cumnatul Ion, care sunt și nașii lor de cununie, nepoții Cristian și Mirabela. Lor li se alătură și alți doi nași de cununie Letiția și Leonid Parpauț din Cernăuți. Vin cu cele mai sincere felicitări și toată recunoștința lor pentru ființa dragă, soțul Vitalie, fiicele Emilia-Daniela și Iustina, cumnații, nepoții, toate celelalte rude. Lor li se alătură foștii colegi de clasă, facultate, numeroșii prieteni, vecini, cunoscuți, enoriașii bisericii locale, cunoscuții… La acest buchet de sincere urări se alătură cu drag toți membri colectivului pedagogic de la CIE Cupca, elevii de ieri și de azi, părinții lor, toți lucrătorii școlii și ai grădiniței.

            Toți împreună îi doresc sărbătoritei în primul rând multă sănătate,  mari succese, drumuri ușoare în viață, împliniri și realizări, dispoziție bună, fericire, bucurii, salariu conform muncii depuse și totul ce-și dorește să se împlinească acum și întotdeauna.

                        La mulți ani să trăiți,

                        Mulți ani fericiți,

                        Bunul Dumnezeu Să vă păzească,

                        Fecioara Maria să vă ocrotească!

            LA MULȚI ȘI FERICIȚI ANI, draga noastră Marilena!

———————————-

Eleonora SCHIPOR,

Bucovina de Nord/Ucraina

24 februarie 2019

 

*În foto: profesoara Marilena Zâgrea; Alături de colega de breaslă Lucica Dușceac la expoziția dedicată marelui Eminescu de la CIE Cupca; La festivitatea de înmânare a distincțiilor cu prilejul concursului „Învățătorul anului”, Cernăuți; alături de colegii de serviciu după Conferința tradițională a Profesorilor unde a fost menționată alături de alți colegi cu diplomă de Onoare; de ziua cămășii cusute la CIE Cupca;

La mulți și frumoși ani, și din partea noastră!

Revista Logos&Agape

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii