Maria Diana Popescu: Domnule Maduro, veniţi să curăţaţi şi România de burghezia parazită!

28 Nov 2013 by admin, Comments Off on Maria Diana Popescu: Domnule Maduro, veniţi să curăţaţi şi România de burghezia parazită!

O ducem din ce în ce mai „bine”! A trecut un sfert de veac de la balamucul decembrist, cînd am fost daţi de-a rostogolul în jungla fioroasă a capitalismului. Sîntem cetăţeni europeni şi avem dreptul, ştiţi reclama! Dreptul de a sărăci de la o zi la alta, de a constata că sîntem furaţi pe toate căile, dreptul de a ne lăuda cu cele mai mari biruri din Europa şi cu cele mai mici salarii. Potrivit ultimului raport al Băncii Mondiale, România are una din cele mai mari poveri fiscale din U.E. Săptămîna trecută Guvernul a publicat în Monitorul Oficial ordonanţa care-i va sărăci de tot pe români, pentru că de anul viitor aceasta aduce modificări grele activităţii financiar-contabile şi impozitelor impuse cetăţenilor. Trăiască guvernul, trăiască preşedintele, trăiască batalionul parlamentar şi toate ramificaţiile politice, pentru că ne-au făcut viaţa extrem de captivă!  Şi asta nu e tot! Piaţa funciară va fi liberalizată oficial de la 1 ianuarie 2014. De parcă pînă acum străinii n-ar fi cumpărat pămînt românesc pe săturate, mai mult pe degeaba. Acuma s-a oficializat fărădelegea! Statul dă undă verde străinilor să cumpere terenuri agricole, eliminînd restricţiile, inclusiv obligaţia noului proprietate de a avea experienţă în agricultură. Se păstrează doar prevederea privind dreptul de preempţiune al cetăţenilor români. Dar cum românii au venituri mizerabile, terenurile Ţării tot pe mîinile străinilor vor ajunge.

În timp ce la noi începe goana după pămînt, Ungaria nu va mai permite străinilor să cumpere terenuri agricole. S-au deşteptat ungurii, nu vedeţi? Cu cîteva luni în urmă, Ungaria a obligat băncile să restituie cetăţenilor unguri sumele încasate de către bancheri prin clauze şi dobînzi frauduloase, de curînd a amendat un număr de 11 bănci şi, colac peste pupăză,  a pus zăvor pe uşa biroului F.M.I. de la Budapesta. Bravo lor! La noi, puţin cîte puţin, cine are bani nemunciţi (escrocii şi globaliştii) cumpără România. Auziţi ce le-a trecut prin cap cămătarilor de la bănci! Începînd din 2014 vor vinde credite la domiciliul clienţilor. Cum nu mai trece nici ţipenie de om pragul băncilor, după ce aceste instituţii de cămătărie au abuzat şi fraudat milioane de români cu acordul strategului benere, de la anul vor suna bancherii la uşile oamenilor, precum sectanţii cu materiale propagandistice, şi te vor ruga să le iei banii cu împrumut, interesaţi, nevoie mare, să jumulească buzunarul românilor pe termen lung. Băncile şi-au format echipe de agenţi care vor veni la domiciliul persoanelor fizice pentru a le vinde credite de nevoi personale şi carduri de credit. Încuiaţi uşa şi da-ţi drumul la cîini!…dacă n-au apucat să-i eutanasieze baronii locali. Ţineţi cămătarii departe de bunurile voastre!

Ce treabă are „Electrica-distribuţie” cu Televiziunea Naţională?

Alte trăsnăi de furat românii vin de la companiile de utilităţi. După ce ni s-au impus „abonamentele” la gaze şi curent şi plătim după ochiometrul lor în avans ceea ce nici n-am consumat, companiile vor cere bani pentru factura pe hîrtie. Primirea facturii prin poştă devine un serviciu pentru care consumatorul va fi obligat să plătească. Cu toate că primirea facturii prin poştă nu trebuie să implice un cost, fiind obligaţia contractuală a companiei să-şi notifice clienţii cu privire la sumele de plată, RomTelecom este prima care impune la plată factura tipărită, trimisă clienţilor prin poştă, încasînd 0,57 euro (inclusiv TVA). Practica s-ar putea extinde şi la alte companii. Adică, te obligă să plăteşti pentru că te înştiinţează să plăteşti factura! Cîtă bătaie de joc! RomTelecom e manevrată de greci, gazele, lumina şi apa, de francezi, energia electrică, de cehi. Slabi sîntem noi că nu-i invităm să se ducă de unde au venit. O soluţie ar fi ca cetăţenii să renunţe la serviciile unor companii care profită de pe urma lor.

Să zicem că noi renunţăm, dar statul cedează în faţa companiilor şi ne bagă pe gît monopolul, pentru că de aia a fost cumpărată cîrma ţării. Cert este că toate costurile cu distribuirea facturilor sînt cuprinse în preţul de vînzare a produselor şi serviciilor. Ei nu fac decît să taxeze de două ori. Ca şi taxa pe vînt – „eoliana” – şi taxa radio-tv,  încasate fraudulos prin factura de curent. Ştiţi cum vine asta? Ca şi cum aş merge la piaţă, cer un kil de roşii, dar precupeaţa îmi mai ia un leu în plus, pentru roşia din grădină, care încă stă pe vrej şi aşteaptă să se coacă. Pe aia, o mai vinde o dată, cînd ajunge la piaţă. De cîte ori v-am spus domnule Prim Ministru să eliminaţi hoţia obligatorie a taxei radio-tv, încasată în mod abuziv de trei ori românului, a treia oară prin factura de energie. Ce treabă are „Electrica-distribuţie” cu Televiziunea Naţională, de au cumulat facturile? Cînd e vorba de jumulit, hoţii se unesc între ei, asta-i explicaţia!

Companiile parazite trăiesc din matrapazlîcuri şi ilegalităţi

În ce ţară din Europa, domnule Prim, cetăţenii sînt obligaţi să plătească de trei ori  servicii pe care nu le doresc! Cum să se plîngă românul la A.N.P.C., cînd a fost legiferată fărădelegea? N-are niciun rost, A.N.P.C. doarme în papucii statului. O instituţie, aşa, pentru diversiune, ca să se spună că, iată, e cineva acolo care veghează, pe salarii extraordinare, şi-i apără pe consumatori. Da, de unde? De fapt îi protejează pe făptaşi. Pentru toate acestea „mulţumim din inimă” Guvernului, Parlamentului şi corupţilor aferenţi. Ar trebui renaţionalizate toate fostele companii de stat, majoritatea privatizărilor au fost trucaje frauduloase, o sursă de bani nemunciţi pentru şacalii străini şi autohtoni. Ce-au făcut aceşti capitalişti fioroşi? Au mărit preţurile şi au facturat inclusiv procesul lor de furt din buzunarul cetăţeanului. Ei, da, ne merităm soarta, la fiecare vot am trimis în vîrful Ţării vînzători şi corupţi, care au urmărit doar interesul lor, nu pe cele ale poporului. Staţi puţin, factura la energie creşte şi mai mult la 1 ianuarie 2014. Ştiţi ce plăteşte românul în factura de electricitate?, pentru că la noi politica aceasta de mahala a instituit monopolul unor companii! Energia înseamnă doar o treime din factura de curent. Potrivit formulei de calcul, cea mai mare componentă de preţ o reprezintă tarifele de sistem şi taxele colectate de stat. Preţul final pe care îl plătim conţine 10 componente, dintre care preţul propriu-zis al energiei reprezintă doar 30,9%, potrivit datelor Transelectrica. Restul, o suită de taxe şi tarife, care măresc preţul curentului de trei ori de la producător la consumatorul casnic. Din matrapazlîcurilea astea trăiesc companiile parazite.

Domnule Maduro, veniţi să curăţaţi şi România de burghezia parazită!

În încheiere, ca să vedeţi că atunci cînd vine refluxul se vede cine nu are costum de baie, extravagantul miliardar brazilian, Eike Batista, care îşi parca în permanenţă Mercedesul McLaren în sufrageria vilei în care locuia, s-a prăbuşit de pe mormanele de bani, iar prăbuşirea sa are cu atît mai mult ecou, cu cît trage în jos economia Braziliei. Nu-i nimic. Îl sfătuiesc să facă o cerere Guvernului de la Bucureşti şi va putea veni la noi  să-şi refacă averea. Avem pămînturi roditoare, petrol,  aur, gaze, păduri şi încă multe altele de dat pe mită grasă. Noi o să continuăm să suportăm împrumuturile de la F.M.I., ca să ţinem în spinare insectele dăunătoare autohtone şi pe cele străine, care şi-au făcut cuib în hambarele româneşti. România are nevoie de un preşedinte precum Nicolas Maduro al Venezuelei, care de curînd a trimis după gratii peste 100 de oameni de afaceri „burgezi”, într-un război declarat împotriva mafiei financiare şi a preţurilor incorecte. Maduro a afirmat că oamenii de afaceri fără scrupule, aparţinînd „burgheziei parazite” au majorat preţurile la unele produse şi servicii de peste zece ori. Preşedintele a afirmat ca va impune limite marjelor de profit şi va intensifica verificările, pentru a se ajunge la preţuri „corecte”. „Sunt barbari, aceşti paraziţi capitalişti”, a spus preşedintele Venezuelei. Domnule Nicolas Maduro, veniţi să curăţaţi şi România de burghezia parazită! Paraziţii capitalişti au pus stăpînire pe România!

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii