Alexandru Nemoianu: Impostori și hoți

25 Sep 2017 by admin, Comments Off on Alexandru Nemoianu: Impostori și hoți

De mai multă vreme urmăresc și văd o campanie dusă, chipurile, pentru reașezarea stării de drept în România. O discuție fără rost și mai ales fără fond.
Care “justiție” și care “stare de drept”?
Cunosc personal un caz.
Personaj sub mediocru, ceva directoraș local, dupa 1989 s-a alcătuit în “patron” și șef excutiv al unei întreprinder furate, luate fără drept, în confuzia post 1989.
Între timp și-a mărit cifra de afaceri, și-a cumpărat locuințe și bunuri în zone exclusive, și-a ridicat bunkere de vacanță în cel mai desăvârșit prost gust. Urmașele și le-a înzestrat și la fel pe urmașele acestora. Mai mult, a început să facă donații spre așezăminte de cult. (De ce nu: și cu p…în p…și cu sufletul în rai). Fecior de zilier se consideră un om drept. Nu își face probleme de conștiintă; doarme adânc. Personal mă întreb de ce acest golanaș ar avea mai mari drepturi de proprietate decât să zicem urmașii Contelui Banffy? Cel puțin acel “baronel” provine dintr-o familie de o mie de ani. Caraghiosul face și politică, evident din interes și cu oameni de o teapă. Fără jenă practică și traficul de influență.
Urmașii sunt și tonți și obraznici. Promovați prin școli prin plocoane acuma se consideră și luptători pentru libertate. Sunt sorosiști #rezista (mai ales la șederea pe spate fără imaginație). Își dau cu părerea, chițăie și ghiorie. Urât decor! Acești derbedeiași și nemuri proaste vor preschimba România? Asemenea deșeuri umane vor face dreptate? Asemenea lepădături sunt “urmașii Romei’?
Dar acești indivizi fac una dintre cele mai mari greșeli. Își imaginează că starea prezentă este veșnică și va dura veșnic, în alte vorbe, se închină la idoli. Idolii nu ajuta, batjocoresc. Dar semnul lor este scris pe zid. Dreptatea lui Dumnezeu se va arăta. Și se va arăta curând.

————————————–
Alexandru Nemoianu

Istoric
“Centrul de Studii și Documentare al Românilor-Americani”
(Valerian D. Trifa. Romanian-American Heritage Center)
Jackson , Michigan, USA
la

25 septembrie 2017

Comments are closed.

Cuvânt și Iubire

Cuvânt și Iubire

„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi [&hellip

Comments Off on Cuvânt și Iubire

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!
,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește". (Corinteni 13,4)
 

Carţi în format PDF

Articole Recente

Reviste de cultură și spiritualitate

Linkuri Externe

Multimedia

Ziare

Vremea

Ultimele Comentarii